Doğal Gaz Yardımı Başvuruları ve Şartları

Devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik olarak doğal gaz yardımı programını hayata geçirdi. Bu program kapsamında, aylık olarak 438 TL'ye ve yıllık toplamda 3,500 TL'ye kadar doğal gaz yardımı sağlanacak. Başvurular, e-Devlet üzerinden yapılıyor ve onaylanan başvurular sonucunda yardımlar, hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılıyor.

Doğal Gaz Yardımının Detayları ve Miktarları

Yapılan düzenleme ile doğal gaz yardımı miktarı, aylık asgari 112-azami 312 TL'den, 188 TL ila 438 TL'ye yükseltildi. 8 aylık dönemde yapılacak bu yardımın yıllık toplamı 1,500 TL ila 3,500 TL arasında değişiyor. Başvuru sahipleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın e-Devlet üzerindeki “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasından başvuru yapabiliyorlar. Hak kazanan vatandaşlar, PTT şubelerine doğal gaz faturalarını göstererek yardımdan yararlanabilecek.

Bakanlık Kararlı: Taviz Yok Tamamı Kapanacak! Bakanlık Kararlı: Taviz Yok Tamamı Kapanacak!

Başvuru İçin Gerekli Şartlar ve Ek Ödemeler

"Doğal Gaz Tüketim Desteği" programından faydalanabilmek için bazı şartlar bulunuyor. Başvuru sahibinin Türk vatandaşı olması, e-devlet üzerinden programa başvurması, doğal gaz arzı sağlanan bir ilçe veya beldede ikamet etmesi, ikamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı doğal gaz aboneliğinin bulunması ve ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca hak sahipliği kararının verilmiş olması gerekiyor. Ayrıca, sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarını cihaza bağlı sürdüren vatandaşlara ek doğal gaz yardımı yapılıyor. Bu durumdaki vatandaşların, başvuru sırasında hastalıklarına dair rapor bilgilerini sunmaları isteniyor ve bu hanelere yüzde 5 fazla yardım sağlanıyor.

Editör: Zeki Ersin Yıldırım