Kocaeli
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,5814 %0.1
54,9262 %0.13
6.369,49 % 2,22
Ara
Kocaeli Haber Gündem YAŞ kararları Resmi Gazete'de: 94 komutana terfi

YAŞ kararları Resmi Gazete'de: 94 komutana terfi

Yüksek Askeri Şura kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. 30 Ağustos itibarıyla 19 general, 6 amiral ve 69 albay bir üst rütbeye yükseltilirken, Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevine Orgeneral Rafet Dalkıran atandı.

Okunma Süresi: 3 dk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) aldığı kararlar resmi olarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre, 30 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kapsamlı bir terfi ve atama süreci başlatıldı. Toplamda 19 general, 6 amiral ve 69 albay bir üst rütbeye yükseltilirken, komuta kademesinde de önemli değişiklikler yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararname doğrultusunda, Muharip Hava Kuvveti Komutanı olarak görev yapan Orgeneral Rafet Dalkıran, Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevine getirildi. Bu atama, hava kuvvetlerinin üst düzey yönetiminde yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriliyor. Öte yandan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun görev süresi de 30 Ağustos'tan itibaren bir yıl daha uzatıldı.

Kara Kuvvetleri'nde geniş çaplı terfi listesi

Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde yapılan düzenlemeler kapsamında, tümgeneral rütbesindeki Burhan Aktaş, Ertan İnaltekin ve Alparslan Kılınç korgeneralliğe yükseltildi. Bunun yanı sıra Şükrü Bilir, Mustafa Büyükköroğlu, İsmail Özcan, Şener Kopal, Ahmet Aşık, Bülent Tanrıverdi, Mehmet Açık, Mustafa Yeter, Coşkun Çelik, Ömer Şahin Selvi, Yüksel Kolcu, İsmail Analı ve Hakan Durmazpınar isimli tuğgeneraller tümgeneralliğe terfi ettirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda kırk albay birden tuğgeneral rütbesine yükseltilerek komuta kademesine dahil edildi. Terfi eden albaylar arasında Hasan Atasoy, Ali Karakaş, Murat Temur, Ertan Binay, Mehmet Ali Yağız, Mehmet Savcı, Mehmet Serhat Gündoğan, Halil Özçay, Hakan Kutlu, Günal Budak, Mustafa Volkan Esen, Cumhur Pıçakcı, Uğur Özyurt, Hakan Kan, Ayhan Ocak, Sedat Öztürk ve Kürşad Cihan Erce gibi pek çok isim bulunuyor.

Bu geniş kapsamlı terfi listesine ayrıca Çetin Kaya, Vedat Er, İsmail Cenkeri Ersöz, Enver Kılınç, Ahmet Aydın, Fuat Dönmez, Kenan Koç, Haşim Bildiş, Ersin Yaman, Şengezer Şimşek, Hüseyin Erhan Öztek, Orhan Demirel, Kubilay Karadeniz, Armağan Özel, Mustafa Cem Tokeşer, Sefa Koruk, Alper Önem Civelek, Metin Durmaz, Barış Karaca, Cebrail Kemal Dokumacı, Ahmet Durgut, Ferit Yüksel ve Metin Çekmegül de eklendi. Bu isimlerin tamamı tuğgeneral rütbesine yükselerek yeni görevlerine başlayacak.

Deniz Kuvvetleri komuta kadrosu güncellendi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda yapılan terfi işlemleri sonucunda tümamiral rütbesindeki Ramazan Özoğul ile Erhan Aydın koramiralliğe yükseltildi. Tuğamiral rütbesinde bulunan Erhan Akbayrak, Yücel Darcan, Eren Günay ve Kenan Kaan Türkkan ise tümamiralliğe terfi ettirilerek denizcilik komuta kademesindeki üst düzey pozisyonlara taşındı.

Deniz Kuvvetleri bünyesinde on bir albay, tuğamiral rütbesine yükseltilerek amiral kademesine dahil edildi. Bu isimler arasında Çağlar Mert Erk, Burak Köpük, Göksel Ercenik, Burak Türköz, Adil Tüfekçi, Güvenç Uysal ve Volkan Kıvan yer alıyor.

Söz konusu terfi listesine Emre Ahmet İnal, Arif Özay, Umut Turhan ve İzzet Emre Afacan isimli albaylar da eklendi. Böylece Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın amiral kadrosu genişletilerek görev dağılımı yeniden şekillendirildi.

Hava Kuvvetleri'nde üst rütbelere yükselme

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda gerçekleştirilen terfi işlemlerinde korgeneral Erdoğan Gür orgeneral rütbesine yükseltildi. Tümgeneral Kemal Turan korgeneralliğe terfi ederken, tuğgeneral Cihangir Kemal Yüzçelik tümgeneral rütbesine yükseltildi. Bu değişiklikler hava kuvvetlerinin üst düzey komuta kademesinde önemli bir yenilenme anlamına geliyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde on sekiz albay tuğgeneral rütbesine terfi ettirildi. Terfi eden isimler arasında Türker Altınışık, Şükrü Yılmaz, Metin Admaner, Baha Pakkan, Önder Can, Zeki Arslan ve Akif Ersan Kıvılcım bulunuyor.

Terfi eden albaylar listesine Özlem Karapınar, Serkan Coşar, Alper Gezeravcı, Keskin Şenel, Taşkın Dakkur, Bora Çakıroğlu, Alper Gökdere, Sadık Tuncel, Fatih Pala, Ercan Bekmez ve Levent Ak da katıldı. Bu değişikliklerle birlikte Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın komuta yapısı genişletilerek yeni bir dönem başlamış oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *