Kocaeli
Parçalı bulutlu
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,0877 %0,29
48,5271 %0,50
5.382,95 % -0,54
Ara
Kocaeli Haber Gündem Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer Cezaevinde Ölü Bulundu: Şüpheli Ölüm Soruşturması Başlatıldı

Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer Cezaevinde Ölü Bulundu: Şüpheli Ölüm Soruşturması Başlatıldı

Kripto para piyasasında büyük yankı uyandıran Thodex dolandırıcılığı davasının baş sanığı Faruk Fatih Özer, kaldığı Tekirdağ F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda sabah saatlerinde ölü bulundu.

KAYNAK: Zeki Ersin Yıldırım
Okunma Süresi: 4 dk

Kripto para piyasasında büyük yankı uyandıran Thodex dolandırıcılığı davasının baş sanığı Faruk Fatih Özer, kaldığı Tekirdağ F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda sabah saatlerinde ölü bulundu. Cezaevi görevlilerinin sabah kontrolü sırasında banyoda asılı halde bulunan Özer’in ölümüne ilişkin soruşturma başlatıldı.

Cezaevi Sabah Sayımında Ortaya Çıktı

Olay, sabahın erken saatlerinde Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, görevliler sabah sayımı sırasında Faruk Fatih Özer’in koğuşundan herhangi bir hareketlilik olmadığını fark etti. Kontrol amacıyla hücreye giren infaz koruma memurları, Özer’i tek kişilik odasındaki banyoda asılı şekilde buldu.

Durumun derhal yetkililere bildirilmesinin ardından, olay yerine sağlık ekipleri ve savcılık inceleme birimi sevk edildi. Sağlık görevlileri, genç iş insanının yaşamını yitirdiğini belirledi. Cezaevi içerisinde olay yeri inceleme ekipleri tarafından detaylı araştırma yapılırken, olayın intihar mı yoksa başka bir nedenle mi gerçekleştiği yönündeki şüpheleri gidermek için soruşturma başlatıldı.

Thodex Olayının Ardından Uzun Hapis Cezası İstenmişti

Faruk Fatih Özer, 2021 yılında Türkiye’nin en büyük kripto para skandallarından biri olarak tarihe geçen Thodex dolandırıcılığı nedeniyle gündeme gelmişti. Yüz binlerce yatırımcının mağdur olduğu olayda, platformun aniden kapanması üzerine Özer’in milyonlarca dolarlık kripto parayla Arnavutluk’a kaçtığı ortaya çıkmıştı.

Yaklaşık bir yıl süren uluslararası arama çalışmalarının ardından Özer, 30 Ağustos 2022 tarihinde Arnavutluk’ta yakalanarak Türkiye’ye iade edilmişti.

İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Özer hakkında “suç örgütü kurmak, nitelikli dolandırıcılık ve mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından 11 bin 190 yıl 6 ay hapis cezası istenmişti. Tutuklu olarak yargılanan Özer, uzun süredir Tekirdağ’daki yüksek güvenlikli cezaevinde tek kişilik odada tutuluyordu.

İlk Bulgular İntihara İşaret Ediyor

Olay sonrası cezaevinde yapılan ilk incelemelerde, Özer’in hücresinde herhangi bir boğuşma izi ya da zorla müdahaleye dair bulguya rastlanmadı. Yetkililer, ilk değerlendirmelere göre ölümün intihar olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Özer’in banyoda kıyafetlerinden yapılmış bir ip yardımıyla kendini astığı tespit edildi. Ancak, savcılık talimatıyla olayla ilgili teknik incelemeler sürüyor. Olay yeri inceleme ekipleri, koğuşta bulunan kamera kayıtlarını da incelemeye aldı.

Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak otopsinin ardından ölüm nedeni resmi olarak açıklanacak.

Adalet Bakanı Tunç: “Soruşturma Çok Boyutlu Olarak Yürütülüyor”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili yaptığı ilk açıklamada, cezaevi kameralarının incelendiğini ve olayın tüm yönleriyle araştırıldığını belirtti. Tunç, “İlk bulgulara göre Faruk Fatih Özer’in intihar ettiği yönünde bilgiler var. Ancak soruşturma tamamlanmadan kesin bir açıklama yapmak doğru olmaz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç ayrıca, cezaevlerinde güvenlik kameralarının sürekli kayıt halinde olduğunu, bu nedenle olayın oluş biçiminin kısa sürede netleşeceğini dile getirdi.

Kardeşleri ve Avukatları Cezaevine Çağrıldı

Olayın ardından Özer’in ailesine ve avukatına bilgi verildi. Kardeşlerinin Tekirdağ’a doğru yola çıktığı, avukatının da otopsi işlemlerine katılmak için izin aldığı öğrenildi. Cezaevi yönetimi, Özer’in kaldığı bölümdeki diğer mahkumların da ifadelerine başvurulacağını bildirdi.

Özer’in ölüm haberinin ardından, Thodex mağdurlarının bulunduğu bazı sosyal medya gruplarında konuyla ilgili farklı yorumlar yapılmaya başlandı. Bazı kullanıcılar, olayın “şüpheli ölüm” olabileceğini iddia ederken, bazıları da uzun süredir devam eden dava sürecinin ve ağır ceza talebinin psikolojik baskı oluşturmuş olabileceğini öne sürdü.

Thodex Davası Yeniden Gündeme Geldi

Faruk Fatih Özer’in ölümü, Thodex davasını yeniden gündeme taşıdı. Dava dosyasında yer alan binlerce mağdurun parasının akıbeti hâlâ tam olarak aydınlatılamamış durumda. Mahkeme kayıtlarına göre Thodex üzerinden yapılan işlemler sonucunda yaklaşık 350 milyon doların kaybolduğu belirtilmişti.

Özer’in ölümüyle birlikte, mahkemede süren dava sürecinin nasıl ilerleyeceği ve diğer sanıklar üzerindeki etkisinin ne olacağı da merak konusu oldu.

Thodex davasının simge ismi olan Faruk Fatih Özer’in cezaevinde yaşamını yitirmesi, hem hukuki hem de toplumsal açıdan büyük yankı uyandırdı. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, kamuoyu ölümün ardındaki tüm detayların netleşmesini bekliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *