Funda Bakış’ın Ölümü
Milli cimnastik antrenörü Funda Bakış, İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde gerçekleşen bir tartışmanın ardından göğsünden bıçaklanarak hayatını kaybetti. Olay, Bakış'ın daha önce çalıştığı bir spor salonunda meydana geldi ve kısa sürede büyük bir yankı uyandırdı.
Olay, 22 Ekim 2023 tarihinde meydana geldi. İki kadın arasında geçen sözlü tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Bu esnada Zehra G., Bakış'a bıçakla saldırarak ciddi şekilde yaraladı.
Olayın hemen ardından sağlık ekipleri ve polis derhal bölgeye intikal etti. Ancak, sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen Funda Bakış kurtarılamadı ve olay yerinde hayatını kaybetti.
Kredi Borcu İddiası Ortaya Çıktı
Olayı araştıran polis ekipleri, cinayete karıştığı belirlenen Zehra G.'yi kısa süre içinde yakalamayı başardı. Yapılan incelemelerde, Zehra G.'nin Funda Bakış'a ait spor salonunda çalıştığı dönemde kredi çekerek ona para verdiği ve aralarında bu konuda bir alacak meselesi bulunduğu anlaşıldı.
Buna ek olarak, olayda adı geçen A.H.U. ve E.Ş. isimli şüphelilerin de tutuklandığı öğrenildi. Bu kişilerle ilgili detaylı sorgulama sürdürülüyor ve olayla bağlantılı daha fazla bilgi edinilmeye çalışılıyor.
Üç şüpheli hakkında yapılan işlemler sürerken, Zehra G.'nin daha önce hakaret suçundan, A.H.U.'nun ise yaralama suçundan polis kaydının bulunduğu belirtildi.
Şüphelilerin Emniyetteki Durumu
Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Polis, olayla ilgili yaptığı detaylı araştırmalarda diğer potansiyel tanıklarla da görüşüp daha fazla delil elde etmeye çalışmakta. Bu süreçte, cinayetin motivasyonu ve kesin sebepleri konusunda daha fazla bilgi edinilmesi hedefleniyor.
Olayın büyüklüğü ve yaşanan trajedi, Funda Bakış'ın spor camiasındaki yerini ve önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Bakış’ın cinayeti, milli cimnastik camiasında büyük bir üzüntü yarattı ve bu tür olayların önlenmesi gerektiği yönünde çağrılara yol açtı.