Kocaeli
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,4626 %0.06
56,3153 %-0.04
6.850,62 %-0.14
Ara
Kocaeli Haber Gündem Görüntülü İhbar Polisi Harekete Geçirdi, 181 Bin Lira Cezaya Çarptırıldılar

Görüntülü İhbar Polisi Harekete Geçirdi, 181 Bin Lira Cezaya Çarptırıldılar

Arnavutköy'de makas atarak ilerleyen sürücüler, bir vatandaşın görüntülü ihbarıyla tespit edildi. Toplamda 181 bin lira ceza kesildi.

Okunma Süresi: 2 dk

Olayın Gelişimi

Arnavutköy’de meydana gelen olay, 6 Eylül günü saat 17.00 civarında gerçekleşti. Seyir halindeki 34 NHZ 679 ve 34 NAG 704 plakalı iki otomobil, trafikte şerit değiştirerek dikkati çekti. O anlar, tesadüfen o sırada trafikte bulunan bir vatandaş tarafından kaydedildi. İşlek bir yol üzerinde gerçekleşen bu tehlikeli hareketler, ilerleyen zamanlarda büyük bir cezayla sonuçlandı.

Bu bireysel ihbar, Emniyet Genel Müdürlüğü ekiplerinin harekete geçmesine neden oldu. Vatandaş, çektiği görüntülerle birlikte durumu polise bildirdi. İhbar sonrasında, Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği, hızla olayla ilgili incelemelere başladı.

Güvenlik Güçleri Harekete Geçti

Görüntülerin değerlendirilmesi sonrası, emniyet mensupları araçların plakalarını tespit etti. Hızla tespit edilen sürücüler, Muhammed Ali Y. ve Tunahan Ö. olarak belirlendi. İki sürücünün de bu tür tehlikeli davranışlarını gözler önüne seren görüntüler, trafik kurallarına uyulması konusunda önemli bir örnek teşkil etti.

İlk olarak ihbarda bulunan vatandaş, kendisinin ve diğer sürücülerin can güvenliğini sağlamak adına bu ihbarda bulunmayı doğru bir hareket olarak değerlendirdi. Bu tür ihbarların, trafikteki tehlikeleri önlemede önemli rol oynadığı bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Cezalar ve Önlemler

Uygulanan cezalar, Karayolları Trafik Kanunu çerçevesinde belirlenen maddelere uygun şekilde gerçekleştirildi. 34 NHZ 679 plakalı aracın sürücüsü Muhammed Ali Y.'ye 91 bin lira ve 34 NAG 704 plakalı aracın sürücüsü Tunahan Ö.'ye ise 90 bin lira ceza kesilerek toplamda 181 bin lira ceza tahsil edildi. Ayrıca, bu sürücülerin ehliyetlerine de 60 gün süreyle el konuldu.

Bununla birlikte, her iki otomobil de çekici yardımıyla yediemin otoparkına götürüldü ve 60 gün süreyle trafikten men edildi. Olay, sürücülerin trafikteki güvenliği ve disiplinin önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *