Terörsüz Türkiye, Devlet Politikasının İfadesi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" kavramının ülkenin devlet politikası olduğunu ifade etti. Bahçeli, TBMM’de kabul edilen yeni tasarının bu konudaki kararlılığı perçinlediğini belirtti. Sözlerine, terörle mücadelede şehit ve gazilerin hatıralarına değer veren bir anlayışla gelindiğini ekledi.
Bahçeli, "Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun"un kabul edilmesinin, 467 milletvekilinin onayıyla bir güçlü toplumsal mutabakatın sağlandığını gösterdiğini belirtti. Bu durumu, terörizme karşı birleşik bir iradenin ifadesi olarak değerlendiriyor.
Milletin Terörsüz Türkiye Yanındaki Duruşu
Bahçeli, Türkiye halkının büyük çoğunluğunun "Terörsüz Türkiye" hedefine destek verdiğini vurguladı. Vatan, millet ve bayrak uğruna can veren şehitlerin hatıralarının korunması gerektiğine dikkat çekti. Bu başarıların, kahraman gazilerin mücadelesi sayesinde elde edildiğini vurguladı.
Ayrıca, terörle mücadelenin yalnızca askeri değil, toplumsal bir mesele olduğunu belirterek, ulusun bu süreçte gösterdiği gayretin önemine değindi. Bahçeli, gizli bir pazarlığın olmadığına ve her adımın halkın bilgisi dahilinde atıldığına güvence verdi.
Provokasyonlara Karşı Dikkatli Olmalıyız
Bahçeli, terörle mücadele sürecini karalamak isteyen iç ve dış güçlere karşı halkı sorumluluk almaya davet etti. Bu durumun, bazı çevreler tarafından provoke edileceğini belirten Bahçeli, dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.
"Provokasyona gelinmemesi gerektiğini" söyleyen Bahçeli, bu süreçte herkesin dayanışma içinde olmasının elzem olduğunu dile getirdi. Emperyalizmin etkileri üzerine, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinin büyük bir önem taşıdığını ifade etti.
Kanunun Niteliği ve Önemi
Bahçeli, gündeme gelen yeni kanunun bir af düzenlemesi olmadığını vurgulayarak, yürürlükteki ceza adalet sistemine herhangi bir olumsuz etkisinin olmayacağını belirtti. Devam eden dava süreçleri ve kesinleşmiş ceza hükümlerinin geçerliliğini koruyacağını açıkladı.
Ayrıca, bu düzenlemenin, suçun niteliğine göre hukuki bir düzenleme olduğuna dikkat çekti. Bahçeli, adaletin sağlanması için yasal sistemin işlerliğini bozmamak adına önemli bir adım olduğunu ifade etti.