Kocaeli
Açık
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
Ara
Kocaeli Haber Gündem CHP, Menderes Belediyesi Seçimini Yargıya Taşıyor

CHP, Menderes Belediyesi Seçimini Yargıya Taşıyor

Cumhuriyet Halk Partisi, Menderes Belediyesi'nde yapılan seçimlerin sonuçlarına itiraz etmeye hazırlanıyor. CHP, partinin kazanmış olduğu belediye başkanlığının geri alınması için hukuki süreç başlatacak.

Okunma Süresi: 2 dk

CHP’den Menderes Seçimine İtiraz Hazırlığı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Menderes Belediyesi'nde gerçekleştirilen seçimlerin sonuçlarını mahkemeye taşıma kararı aldı. CHP, Menderes'te AK Parti'nin elde ettiği zaferin ardından, seçim sürecinde yaşanan aksaklıklar ve ihlaller gerekçesi ile yargı yoluna başvuracak.

CHP Sözcüsü Müslim Sarı, bu kararın arkasında yatan nedenlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sarı, oy verme sürecinin bağımsız şekilde yürütülmediğini ve seçmen iradesinin suiistimal edildiğini vurgulayarak, "Menderes seçimlerine itiraz edeceğiz. CHP'nin hak ettiği belediyeyi korumak için mücadelemizi sürdüreceğiz," ifadelerini kullandı.

YENİ Parti ile Oylama Tartışmaları

Sarı, seçim sonuçlarına ilişkin tartışmalara değinerek, YENİ Parti'den olan bazı meclis üyelerinin AK Parti'nin adayı lehine oy kullandığını belirtti. CHP, yaşanan bu durumun yasal olarak incelenmesini talep ediyor ve her türlü hukuki yolu kullanma niyetinde.

Bunun yanı sıra, CHP'nin 5 belediye meclis üyesinden birinin Genel Merkez'in direktiflerine karşılık geçersiz oy kullandığını da iddia eden Sarı, YENİ Parti üyesi 4 belediye meclis üyesinin AK Parti yerine parti adayı lehine oy kullandığını ifade etti.

CHP ve YENİ Parti Kurultaya Gidiyor

CHP'nin önümüzdeki süreçte gerçekleştireceği organizasyonel toplantılar da gündemde. Sözcü Müslim Sarı, önümüzdeki hafta il başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştireceklerini duyurdu. Ayrıca Eylül ayı içinde parti için bir kurultay takvimi başlatılacağını da bildirdi.

YENİ Parti, kendi kurultay sürecine de hazırlanıyor. Bu sürecin başlangıç tarihi olarak 22 Ağustos'ta netleştirilecek kongre tarihleri belirlenmiş. Partinin, kongrelerinin ekim ayı sonunda tamamlanmasının ardından kurultay tarihinin açıklanması planlanıyor.

AK Parti’nin Seçimi Kazanması ve Sonrası

Menderes Belediyesi'nde yapılan seçimlerde AK Parti adayı Asuman Şen, dördüncü turda başkanvekili olarak seçildi. Bu durum, CHP'nin itiraz sürecini daha da önemli hale getiriyor. CHP’li Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, yolsuzluk soruşturması gerekçesiyle 7 Ağustos'ta tutuklanmış, ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.

Bu durum, Menderes Belediyesi’nde yönetim değişikliğine sebep oldu. Seçimin ardından belediye meclisi olağanüstü toplanarak yeni başkanvekilini seçti. Şu anki politik karmaşa ve seçimde yaşanan aksaklıklar, CHP’nin itiraz sürecini hızlandırarak siyasi atmosferi daha da gerilimli hale getiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *