Antalya’da gece saatlerinde yaşanan olay, kentte büyük bir şok yarattı. Kepez ilçesinde görev yapan bir polis memuru, henüz bilinmeyen bir nedenle eşi ve iki çocuğunu tabancayla vurarak öldürdü. Olayın ardından zanlı gözaltına alınırken, çevrede büyük bir üzüntü ve korku hâkim oldu. Emniyet güçleri, olayın nedenine ilişkin çok yönlü bir soruşturma başlattı.
Korkunç olay Kepez’de yaşandı
Olay, Antalya’nın Kepez ilçesine bağlı Varsak Demirel Mahallesi’nde meydana geldi. Akşam saatlerinde mahalleden silah sesleri duyulması üzerine vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, iki katlı bir evin içinde kan donduran bir manzara ile karşılaştı. Evde yapılan incelemede, polis memurunun eşi ve iki çocuğunu silahla vurduğu, ardından silahı bırakarak teslim olduğu belirlendi.
Mahalle sakinleri, olayın ardından büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını belirtti. Komşular, ailenin uzun süredir bu mahallede yaşadığını ve sessiz, saygılı insanlar olarak bilindiklerini söyledi.
Eşi ve çocuklarını öldürdükten sonra teslim oldu
Henüz kimliği açıklanmayan polis memurunun olayın hemen ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak cinayeti ihbar ettiği öğrenildi. Olay yerine yönlendirilen polis ekipleri, meslektaşlarını gözaltına aldı. Zanlının olay sırasında kullandığı silah da delil olarak emniyete götürüldü.
Evde yapılan ilk incelemelerde, ailenin olay anında evde birlikte olduğu, tartışmanın kısa sürede büyüyerek trajediye dönüştüğü değerlendirildi. Eşi ve çocuklarını kaybeden annenin yakınları, haberi alınca sinir krizi geçirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, hayatını kaybeden üç kişinin cenazesini otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırdı.
Olay yeri inceleme ekipleri uzun süre evde çalışma yaptı
Polis ekipleri, cinayetin işlendiği evin çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Olay yeri inceleme ekipleri, evdeki her detayı dikkatle inceledi. Komşuların ifadesine göre, olaydan hemen önce evden bağırış sesleri duyuldu, ardından silah sesleri geldi. Yaklaşık beş el silah sesi duyan mahalleli, hemen polisi arayarak yardım istedi.
Emniyet yetkilileri, olayın hem psikolojik hem de aile içi sebeplerden kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemek için soruşturmayı derinleştirdi. Zanlı polis memurunun son dönemde psikolojik destek aldığı, yakın çevresine “bunalımda olduğunu” söylediği de iddia edildi.
Emniyet teşkilatı yasa boğuldu
Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli meslektaşları, olayın ardından büyük bir üzüntü yaşadı. Polis memurunun görevinde disiplinli ve çevresinde sevilen biri olduğu ancak son dönemde bazı kişisel sorunlar yaşadığı ileri sürüldü. Emniyet yetkilileri, olayla ilgili olarak “Kayıplar hepimizi derinden sarstı. Soruşturma titizlikle yürütülmektedir” açıklamasında bulundu.
Cenazelerin otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailenin yakınlarına teslim edileceği, defin işlemlerinin ise Antalya’da yapılacağı öğrenildi. Psikologlar, olayın ardından bölgede görev yapan emniyet personeline destek verilmesi gerektiğini vurguladı.
Toplumda derin üzüntü ve tartışma yarattı
Olay, hem Antalya’da hem de Türkiye genelinde büyük yankı uyandırdı. Sosyal medyada yüzlerce kullanıcı, yaşanan aile içi şiddet olaylarına dikkat çekerek bu tür trajedilerin önlenmesi için psikolojik destek mekanizmalarının güçlendirilmesi çağrısında bulundu. Uzmanlar, polis teşkilatı gibi yüksek stres altındaki meslek gruplarında ruhsal destek sistemlerinin daha etkin hale getirilmesi gerektiğini belirtiyor.