Kocaeli
Az bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,2874 %0.15
53,6017 %-0.16
6.277,08 % 0,31
Ara
Kocaeli Haber Gündem Sörler Okulu Önü Otopark Oluyor

Sörler Okulu Önü Otopark Oluyor

İzmit’te uzun süredir akıbeti merak edilen ve kamuoyunda geniş tartışmalara neden olan Sörler Okulu'nun geleceği hakkında nihayet Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, beklenen kararı açıkladı.

Okunma Süresi: 2 dk

İzmit’te uzun süredir akıbeti merak edilen ve kamuoyunda geniş tartışmalara neden olan Sörler Okulu'nun geleceği hakkında nihayet Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, beklenen kararı açıkladı. Şehrin önemli tarihi yapılarından biri olan bu okulun durumu, hem yerel halk arasında hem de eğitim camiasında büyük bir merak ve endişe konusu olmuştu.

Başkan Büyükakın, yaptığı açıklamada, Sörler Okulu’nun tarihi ve kültürel mirasını koruma altına alacaklarını belirtti. Bu karar, kentin kimliği ve kültürel dokusunun korunması açısından büyük bir önem taşıyor. Uzun süredir atıl durumda olan ve restorasyon bekleyen okul binası, yeni bir işlev kazandırılarak yeniden hayata döndürülecek. Başkan Büyükakın, Sörler Okulu’nun sadece fiziksel olarak restore edilmeyeceğini, aynı zamanda bir eğitim ve kültür merkezi olarak kullanılacağını da vurguladı.

Proje Hazır

İncelemenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Sörler Okulu’nun geleceği hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Büyükakın, "Burası uzun zamandır kamuoyunun gündemini meşgul ediyor. Defterdarlık binasının yıkımından bu yana tartışmalar devam ediyor," diyerek sözlerine başladı. Defterdarlık binasının yıkılmasıyla birlikte ortaya çıkan bu alanın nasıl değerlendirileceği konusunda çeşitli görüşlerin olduğunu belirten Büyükakın, özellikle esnafın bu bölgeye otopark yapılması talebinde bulunduğunu aktardı. Esnafın, otoparkın bölgeyi canlandıracağına dair inancını paylaştığını dile getirdi.

Büyükakın, alanın değerlendirilmesi sürecinde bazı zorluklarla karşılaştıklarını ifade etti. “Bu alana önden giriş olmaması yüzünden bir zorluk olduğunu gördük,” diye açıklama yapan Büyükakın, bu durumun projenin hayata geçirilmesi için aşılması gereken bir engel oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, bölgenin tarihi dokusunu koruma zorunluluğunun da projeyi daha karmaşık hale getirdiğini ifade etti. Mekanik bir otopark yapılması düşünüldüğünde, 287 araç kapasiteli bir sistem planladıklarını söyledi. Ancak, yer altına inilmesinin teknik ve lojistik açıdan zorlukları olduğuna dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *