Özet Haber: Trabzonspor (TSPOR), 01.06.2024 - 31.05.2025 dönemine ait mali tablolarında 1,5 milyar TL'yi aşan zarar bildirdi. Şirket, bu büyük zarar nedeniyle 2026 yılında hissedarlarına kar payı (temettü) dağıtmayacağını resmen duyurdu.
Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş. (TSPOR), 14 Ocak 2026 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimle yatırımcılarını bilgilendirdi. Şirketin gerçekleştirilen genel kurul toplantısında, geçtiğimiz hesap dönemine ilişkin finansal sonuçlar ve kar payı dağıtımı konusu masaya yatırıldı. Toplantı sonucunda hissedarları yakından ilgilendiren kar dağıtımı kararı oybirliği ile netleşti.
TRABZONSPOR (TSPOR) TEMETTÜ VERECEK Mİ?
Bordo-mavili kulüp tarafından yapılan resmi açıklamada, 01.06.2024 ile 31.05.2025 tarihleri arasındaki hesap dönemi faaliyetleri sonucunda ciddi bir zarar oluştuğu belirtildi. Sermaye Piyasası Mevzuatı esaslarına göre hazırlanan tablolarda şirketin 1.546.097.667 TL net dönem zararı yazdığı görüldü. Yasal kayıtlara göre tutulan defterlerde ise bu zararın 3.534.204.437,60 TL seviyesine ulaştığı kayıtlara geçti. Şirket yönetimi, oluşan bu devasa tablo nedeniyle dağıtılabilir bir kar bulunmadığını vurguladı.
TSPOR KAR PAYI DAĞITIMI NEDEN YAPILMIYOR?
Şirket yönetim kurulunun hazırladığı ve genel kurula sunduğu teklifte, mevcut zararın geçmiş yıl zararları hesabında takip edilmesi önerildi. Dağıtılacak bir dönem karı oluşmadığı için TSPOR pay sahiplerine bu yıl herhangi bir nakit veya bedelsiz kar payı ödemesi yapılmayacak. Söz konusu teklif, genel kurula katılan üyelerin oybirliği ile kabul edilerek kesinleşti.
| Hesap Dönemi | SPK Mevzuatı Zarar Tutarı | Yasal Kayıtlar Zarar Tutarı | Karar |
|---|---|---|---|
| 2024 - 2025 | 1.546.097.667 TL | 3.534.204.437,60 TL | Temettü Dağıtılmayacak |
Kaynak: Yigit AKSÜT