Kocaeli
Az bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,3234 %0.06
53,9041 %0.21
6.435,91 % -0,17
Ara
Kocaeli Haber Ekonomi IMF, “Türkiye’deki Ekonomik Kriz Dünyaya Olumsuz Yansıyor”

IMF, “Türkiye’deki Ekonomik Kriz Dünyaya Olumsuz Yansıyor”

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yayımlanan kapsamlı bir rapor, küresel ekonomiye dair önemli tespitlerde bulundu.

Okunma Süresi: 2 dk

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yayımlanan kapsamlı bir rapor, küresel ekonomiye dair önemli tespitlerde bulundu. Rapora göre, G20 ülkeleri arasında yer alan Türkiye dahil, gelişmekte olan ekonomilere ilişkin içsel ekonomik dalgalanmaların, dünya genelindeki ekonomik büyüme üzerindeki etkisinin arttığı belirtildi. Bu durum, küresel ekonominin giderek daha fazla birbiriyle entegre olduğu bir dönemde, yerel ekonomik sarsıntıların uluslararası alanda geniş çaplı yankılar bulduğunu gösteriyor.

IMF'nin analizi, gelişmekte olan ekonomilerin küresel ekonomi üzerindeki etkisinin öneminin altını çiziyor. Artık, bu ekonomilerde yaşanan herhangi bir şokun, sadece yerel veya bölgesel değil, aynı zamanda küresel düzeyde de hissedilebilecek sonuçlar doğurabileceğini gösteriyor. Özellikle G20 ülkeleri gibi ekonomik olarak büyük bir ağırlığa sahip olan ülkelerdeki gelişmeler, dünya ekonomisindeki büyüme oranları üzerinde belirleyici bir rol oynuyor.

Bu Şokların Yayılma Potansiyeli Var

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) son raporunda, G20'nin gelişmekte olan ekonomilerine dair çarpıcı bir analiz yer aldı. Arjantin, Brezilya, Çin, Hindistan, Endonezya, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika ve Türkiye'yi kapsayan bu 10 ekonominin, 2000 yılından bu yana küresel Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) içerisindeki paylarını iki katından fazla artırdıkları vurgulandı. Bu artış, söz konusu ekonomilerin küresel ekonominin lokomotifi haline geldiklerinin ve dünya ekonomisindeki ağırlıklarının giderek arttığının bir göstergesi.

Raporda dikkat çeken bir diğer nokta ise, özellikle Çin'de yaşanan ekonomik şokların gelişmiş ekonomilere yayılma riskinin üç kat arttığı yönünde. Bu durum, küresel ekonominin iç içe geçmiş yapısının, bölgesel ekonomik sıkıntıların sınırları aşarak geniş kapsamlı etkiler yaratabileceğine işaret ediyor. Çin gibi bir ekonomik gücün karşılaştığı zorluklar, sadece yakın coğrafyalarda değil, dünya genelinde ekonomik dengeleri sarsabilecek potansiyele sahip.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *